Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Про хід виконання Програми економічного і соціального розвитку Мукачівської міської територіальної громади за 9 місяців 2022 року
Відділ економіки, опубліковано 22 листопада 2022 року о 12:10

Робота виконавчих органів Мукачівської міської ради, установ, підприємств та організацій Мукачівської міської територіальної громади впродовж 9 місяців 2022 р. була спрямована на виконання пріоритетних завдань соціально-економічного розвитку, забезпечення першочергових потреб громади. 

За підсумками січня - вересня 2022 року обсяг реалізованої продукції  підприємствами щомісячної статистичної звітності зі статистики промисловості за оперативними даними склав 2 883 409,34 тис. грн.

Рівень середньомісячної заробітної плати для юридичних осіб - підприємств щомісячної статистичної звітності зі статистики промисловості за оперативними даними за 9 місяців 2022 року склав 12 200 грн.

Після введення в експлуатацію реконструйованого лижного цеху  УАП ТОВ «Фішер-Мукачево», підприємство нарощує обсяги виробництва гірських та бігових лиж, стали актуальними вакансії на 320 робочих місць у зв’язку із запуском оновлених технологій, ліній виробництва та механізмів. В реконструкцію будівлі та придбання нового виробничого обладнання лижного цеху підприємства інвестовано понад 70 млн. євро.

Починаючи з березня 2022 року проводиться робота щодо реалізації Програми Кабінету Міністрів України з релокації українських підприємств. На кінець звітного періоду на територію громади переміщено 57 суб’єктів господарювання різних сфер діяльності, з яких 5 суб’єктів працює в галузі швейного виробництва, 24 суб’єкти - у сфері роздрібної та гуртової торгівлі, 8 суб’єктів - в сфері інформаційних технологій, 20 суб’єктів в інших галузях промислового виробництва та надання послуг. 

За звітний період Мукачівським міськрайонним центром зайнятості  працевлаштовано 52 осіб з числа внутрішньопереміщених. 

28 - ми суб’єктам господарювання було надано компенсацію за працевлаштування внутрішньопереміщених осіб на загальну суму 715,0 тис. грн. за 55 працевлаштованих осіб, у порівнянні до попереднього звітного періоду відмічається зростання, зокрема кількість суб’єктів збільшилась на 14, загальна сума компенсації на 273 тис. грн., кількість працевлаштованих ВПО на 21 особу.

В Центрі надання адміністративних послуг Мукачівської міської ради станом на 01.10.2022 р. мешканці громади та суб’єкти господарювання мають можливість отримати 459 адміністративних послуг. 

Впродовж 9 місяців 2022 року надано 38 403 адміністративні послуги. За звітний період видано довідок про взяття на облік внутрішньопереміщеної особи - 20 397 особам. За кількістю наданих послуг для ВПО Мукачівський ЦНАП посів друге місце в рейтингу ТОП- 5 центрів надання адміністративних послуг України. У вересні реалізовано функціонал, що дав змогу адміністраторам Центру надання адміністративних послуг формувати та видавати Витяги із реєстру територіальної громади на вимогу заявникам, що допомогло в роботі, так як не всі громадяни можуть самотужки сформувати даний документ в додатку Дія.

У звітному періоді перераховано компенсацію витрат з державного бюджету у сумі 276,8 тис. грн. власникам жилих приміщень приватного житлового фонду, які безоплатно розміщували внутрішньо переміщених осіб. Призначено допомогу 12 241 сім’ї з числа ВПО на суму 126 млн. грн.

Згідно Програми додаткового соціально-медичного захисту впродовж 9 місяців 2022 року матеріальну допомогу отримали 2079 мешканців Мукачівської міської територіальної громади на суму 16,5 млн. грн.

Відповідно до Програми безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань мешканцям Мукачівської міської територіальної громади за 9 місяців використано 6,2 млн. грн., зокрема: на пільгові лікарські засоби - 5,1 млн. грн., виписано 14 334 рецепта; на пільгове зубопротезування - 257,1 тис. грн. 61 особі та на забезпечення хворих на цукровий діабет - 899,9 тис. грн., виписано 2 112 рецептів.

Відповідно до Програми розвитку та підтримки комунальних закладів охорони здоров’я Мукачівської міської територіальної громади за 9 місяців 2022 р. профінансовано з бюджету громади 5,9 млн.грн.

Обсяги капітальних вкладень бюджету громади у розрізі інвестиційних проектів за 9 місяців 2022 року становили 3 585,5 тис. грн.

Завершені роботи по об’єктах: Будівництво спортивного залу та благоустрій території ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 по вул. Соборна, 23 в м. Мукачево; Капітальний ремонт даху будівлі Мукачівської дитячої школи мистецтв №1 ім. С.Мартона по вул. Штефана Августина, 2 в м. Мукачево; Капітальний ремонт водопостачання та санвузлів Мукачівської гімназії № 9 по вул.Космонавтів,31 в м. Мукачево; Капітальний ремонт фельдшерсько-акушерського пункту по вул.Головна, 66 в с.Шенборн Мукачівської територіальної громади; Будівництво зовнішніх мереж електропостачання для каналізаційної насосної станції на розі вулиць Підгородська – Дем’яна Бідного (Поневача Юлія) у м. Мукачево. 

Відповідно до Програми благоустрою території  Мукачівської міської територіальної громади у звітному періоді використано 6,9 млн.грн. на поточний ремонт проїзної частини 43-х вулиць, загальна площа виконаних робіт становить 8089 кв. м.

Станом на 01.10.2022 року на території громади зареєстровано 113 ОСББ. На виконання заходів Програми підтримки та стимулювання створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків Мукачівської міської територіальної громади видатки склали 435 тис.грн. 

Відповідно до Програми проведення поточних ремонтів, в тому числі поточних ремонтів з усунення аварій в житловому фонді на території міста Мукачево (крім ОСББ та ЖБК) виконання за 9 місяців 2022 року становило 2,1 млн. грн.

В рамках реалізації Програми благоустрою території Мукачівської міської територіальної громади використано 85,8 млн. грн., в тому числі для забезпечення благоустрою всіх населених пунктів, які входять до складу громади.

З метою створення безпечних умов перебування у закладах освіти громади проводилася робота щодо поточних ремонтів для облаштування захисних споруд цивільного захисту. Оплачено видатки на проведення поточних ремонтів підвальних приміщень (укриттів) на загальну суму 10,1 млн. грн., на облаштування зовнішніх стін та створення фортифікаційних споруд на  загальну суму 10,5 млн. грн.

З метою підготовки закладів освіти до опалювального періоду укладено договори на придбання електрокотлів на загальну суму 5,2 млн. грн.

Відповідно до Програми організації безоплатного гарячого харчування дітей пільгових категорій у закладах освіти Мукачівської міської  територіальної громади видатки за 9 місяців 2022 року склали 269 тис.грн. - забезпечено харчуванням учнів ЗОШ та вихованців ДНЗ пільгових категорій (безоплатні обіди).

У зв’язку з введенням воєнного стану на території України було затверджено програми щодо поліпшення умов несення служби, покращення матеріально-технічного забезпечення військових частин, інших формувань та організацій. Зокрема з цією метою було прийнято 16 місцевих цільових програм на виконання яких з бюджету громади у звітному періоді було профінансовано 406 млн. грн.

З метою забезпечення продовольчої безпеки громади проводився моніторинг садіння та збору овочевих культур на території громади, площ посіву зернових (в т.ч. озимих культур) у розрізі сільгосптоваровиробників, площ використання земель сільськогосподарського призначення (ріллі) та місць зберігання, переробки врожаю зернових на території громади. Наразі, на території громади завершено роботи щодо посіву озимих культур під урожай 2023 року. Загалом площа посіву озимих культур громади складає близько 345 га.

Виконавчі органи Мукачівської міської ради надалі продовжують працювати над виконанням заходів та завдань, передбачених місцевими програмами та в цілому Програмою економічного та соціального розвитку Мукачівської міської територіальної громади на 2022 рік.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux