Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Управління соціального захисту населення ради звітує про місяць роботи в умовах російської агресії
Управління соціального захисту населення, опубліковано 27 березня 2022 року о 13:38

1. З перших днів війни, відколи російський загарбник почав нищити нашу країну і вбивати українців, ми перейшли на цілодобовий режим роботи. Наразі, у зв’язку зі зменшенням потоку евакуйованих із зони бойових дій осіб, запровадили щоденний графік прийому документів та опрацювання справ.

2. З перших днів, відколи Мукачево почало прийом вимушених переселенців та евакуйованих осіб, управління соціального захисту взяло під опіку тих, кого тимчасово розмістили у гуртожитках наших освітніх закладів – їх є вісім. Спільно з волонтерським штабом «Мукачевохелп», куди увійшли акредитовані волонтерські організації, розробили логістику забезпечення осіб, які проживають у гуртожитках, продуктами харчування та засобами гігієни, посудом, одіялами, матрацами, пошуками, тощо. Також, гуртожитки було забезпечено побутовою технікою, необхідною для самостійного приготування та зберігання їжі, прання, тощо. 

3. Ще один важливий аспект допомоги вимушеним переселенцям – це організація їхнього безпечного виїзду за кордон. Одразу після початку війни були задіяні всі можливості, щоб налагодити контакти з містами –побратимами та іншими європейськими громадами. Щоб робота у цьому напрямку стала ще якіснішою, об’єднали свої зусилля з акредитованим волонтерським центром «Кельт», де працюють волонтери, які мають величезний та успішний досвід роботи в туристичній галузі. Їхнє уміння швидко реагувати на потребу, їхні знання в організації груп, в пошуку місць поселення та в транспортній логістиці – стали безцінними. Як наслідок, за місяць роботи вдалося організувати прихисток за кордоном для понад півтори тисячі осіб.

4. Ми висловлюємо щиру подяку місцевим перевізникам, які відгукнулися на наші прохання, забезпечили  й продовжують забезпечувати безоплатне перевезення вимушених переселенців до кордонів з ЄС. 

5. Окрім нових викликів, ми не забували про свою буденну роботу. Усі види державних соціальних допомог, пільг, гарантій та компенсаційних виплат, були призначені, нараховані та виплачені вчасно і без затримок! 

6. Наразі, нами організовано прийом та видачу довідок, які надають офіційний статус ВПО людям, котрі вирвалися з пекла, що його на нашій землі влаштували рашистські нелюди. 

7. Не забували і про волонтерський напрямок. Завдяки тому, що за кордоном проживає чимало наших друзів, рідних і знайомих людей, десятки тонн гуманітарного вантажу, який вони збирали, було скеровано до нашого міста. Це не тільки одяг, харчі та засоби гігієни, а й речі, які необхідні бійцям та медикам. Наприклад, днями до нашого шпиталю ми передали перший вакууматор – це засіб для швидкого загоєння ран, який рятує пошкоджені кінцівки від ампутації. Про його необхідність ми дізналися саме у штабі «Мукачевохелп» і одразу надіслали це прохання усім благодійникам, які надсилають нам допомогу з-за кордону. 

8. Ми заручилися допомогою наших колег, які через атаки рашистів, вимушено переїхали в Мукачево. Тепер наші ряди поповнилися чотирма фахівцями, які разом з нам стали в стрій для забезпечення надійного тилу.

9. Сьогоднішній день став  першим, коли з’явилася вільна хвилинка для цього звіту. Днями опублікуємо фото. Попереду ще багато роботи. Але ми готові та озброєні вірою в Перемогу!

10. За місяць війни ми всі стали єдиними, як ніколи. Ми знаємо, що з нами Правда, з нами Бог і з нами увесь Світ! Живімо й перемагаймо, бо ми того варті!


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux