Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Вітання з Днем виноградаря і винороба
Відділ економіки, опубліковано 11 листопада 2022 року о 14:54

Вітаємо ВСІХ виноградарів і виноробів Мукачівської міської територіальної громади з професійним святом!

З нагоди Дня виноградаря і винороба за вагомий внесок в розвиток виноградарства та виноробства, формування економічного потенціалу та туристичної привабливості міста Мукачева та Мукачівської міської територіальної громади, міський голова Андрій БАЛОГА нагородив Грамотами Виконавчого комітету Мукачівської міської ради кращих виноградарів та виноробів нашої громади

11 листопада відзначаємо день покровителя міста Мукачева – св. Мартина. Символічно, що крім інших чеснот цей святий пов’язаний також із галуззю виноробства та виноградарства. 

Починаючи з 14 століття більшість королівських привілеїв так чи інакше стосувалися стимулюванню цієї благородної галузі. Після 47 років методичного знищення приватного виноробства та виноградарства в радянському союзі, незважаючи на всі негаразди початку 90-х років завдяки вам вдалося дати поштовх відродженню традицій виноробства – у 1996 році у вигляді найбільшого фестивалю малих виноробів «Червене Вино». Символічно і фестиваль і найбільше професійне об’єднання виноробів та виноградарів Закарпаття Громадську Спілку «Асоціація виноградарів, виноробів та дистиляторів Закарпаття» минулого року теж засновано у Мукачеві. Однією з організацій-засновниць стала громадська організація «Спілка виноробів мукачівського регіону», яка об’єднує виноробів нашої громади.  

Ще більш символічно, що у 2020 році керівництво нашої країни визнало європейський вектор розвитку і започаткувало відзначення Дня виноградаря і винороба у другу неділю листопада. 

У цей період, як і 700 років тому визріває перше молоде вино, яке є своєрідним визнанням важкої праці виноробів протягом року. 

Приємно, що відзначення Дня покровителя міста Мукачева і Ваше професійне свято відбуваються в один час. 

Незважаючи на нелегкі часи – впевнені, що вже незабаром підніматимемо келих червоного або білого вина, що визрівало на пагорбах Мукачівської ТГ та виготовлялося і відстоювалося у пивницях нашої громади за Перемогу України. 



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux