Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Звіт міського голови про здійснення державної регуляторної політики за 2020 рік
Відділ економіки, опубліковано 02 березня 2021 року о 17:02

На сесії Мукачівської міської ради заслухано звіт Мукачівського міського голови про здійснення державної регуляторної політики Мукачівською міською радою та виконавчим комітетом Мукачівської міської ради за 2020 рік. 

Реалізація державної регуляторної політики Мукачівською міською радою та виконавчим комітетом Мукачівської міської ради впродовж 2020 року була спрямована на виконання завдань, визначених нормами Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», мета яких - прийняття виважених рішень з урахуванням максимально можливих позитивних результатів, спрямованих на забезпечення балансу інтересів суб’єктів господарювання, громадян та влади.

Впродовж 2020 року прийнято 18 регуляторних актів, з них Мукачівською міською радою  - 5, виконавчим комітетом Мукачівської міської ради – 13

Також у порядку, передбаченому законодавством, впродовж 2020 року було прийнято 11 рішень про внесення змін до планів діяльності з підготовки регуляторних актів та графіку проведення відстежень їх результативності на 2020 рік, з них Мукачівської міської ради - 3: виконавчого комітету Мукачівської міської ради – 8.

В результаті здійснення державної регуляторної політики виконавчими органами Мукачівської міської ради зберігаються позитивні тенденції з реалізації основних принципів державної регуляторної політики – доцільності, адекватності, ефективності, збалансованості, прозорості та врахування громадської думки.

З метою одержання зауважень і пропозицій кожен проєкт регуляторного акта, аналіз регуляторного впливу регуляторного акта виносились на обговорення громадськості шляхом оприлюднення у засобах масової інформації, на порталі Мукачіської міської ради www. mukachevo-rada.gov.ua.

З метою доступності та відкритості регуляторної діяльності Мукачівської міської ради та її виконавчих органів створено реєстр  регуляторних актів, що діють у сфері господарської діяльності на території громади, який розміщено на порталі Мукачівської міської ради www. mukachevo-rada.gov.ua. в розділі «Управління містом. Регуляторна діяльність. Реєстр діючих регуляторних актів». Реєстр регуляторних актів, плани діяльності з підготовки регуляторних актів та графіки проведення відстежень їх результативності Мукачівської міської ради та виконавчого комітету Мукачівської міської ради також розміщені на єдиному державному веб-порталі відкритих даних https://data.gov.ua.

Впродовж 2020 року проведено 26 відстежень результативності регуляторних актів, з них: базових - 16, повторних - 8, періодичних – 2.

У цілому стан реалізації державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності Мукачівської міської територіальної громади визначає стійку тенденцію з упорядкування регуляторних процесів відповідно до вимог нормативно-правової бази, а впровадження принципів регуляторної політики дозволяє врахувати баланс інтересів влади та суб’єктів господарювання. 

Протягом звітного періоду проєкти регуляторних актів з відповідним аналізом регуляторного впливу надавалися до Державної регуляторної служби України для підготовки у встановленому Кабінетом Міністрів України порядку пропозицій щодо удосконалення проєктів регуляторних актів.

Станом на 01.01.2021 року реєстр діючих регуляторних актів у сфері господарської діяльності складається з 52 діючих рішень Мукачівської міської ради та виконавчого комітету Мукачівської міської ради.

Переважна більшість регуляторних актів спрямована на правове регулювання господарських відносин щодо затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, вимог та рекомендацій до дизайну адресного господарства (покажчиків геонімів, номерів будівель), правил проведення земляних робіт, вартості надання платних медичних послуг на території Мукачівської міської територіальної громади , встановлення місцевих податків та зборів та інше.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux