Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Звіт про виконання договору для закупівель до 50 тис. грн: оприлюднювати чи ні?
Фінансове управління, опубліковано 19 листопада 2021 року о 10:07

Відповідно до ч. 3 ст. 3 Закону України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 р. № 922-VIII (далі — Закон № 922) у разі здійснення закупівель товарів, робіт і послуг, вартість яких не перевищує 50 тис. грн, замовник повинен дотримуватися принципів здійснення публічних закупівель та може використовувати електронну систему закупівель (далі — ЕСЗ), у тому числі електронні каталоги для закупівлі товарів.

У разі здійснення таких закупівель без використання ЕСЗ замовник обов’язково відповідно до п. 13 ч. 1 ст. 10 Закону № 922 оприлюднює протягом трьох робочих днів з дня укладення договору звіт про договір про закупівлю, укладений без використання ЕСЗ.

Також п. 12 ст. 10 Закону № 922 встановлено вимоги оприлюднювати звіт про виконання договору про закупівлю — протягом 20 робочих днів з дня виконання сторонами договору про закупівлю або закінчення строку дії договору про закупівлю, за умови його виконання сторонами, або його розірвання.

Своєю чергою, договір про закупівлю — це господарський договір, що укладається між замовником і учасником за результатами проведення процедури закупівлі/спрощеної закупівлі та передбачає платне надання послуг, виконання робіт або придбання товару (п. 6 ч. 1 ст. 1 Закону № 922).

Процедури закупівель визначено ст. 13 Закону № 922, відповідно до якої замовники можуть здійснювати закупівлі шляхом застосування однієї з конкурентних процедур (відкриті торги, торги з обмеженою участю, конкурентний діалог) та як виняток можуть застосовувати переговорну процедуру закупівлі. Спрощені закупівлі врегульовано ст. 14 Закону № 922.

Ураховуючи викладене, звіт про виконання договору оприлюднюється саме щодо договорів про закупівлю, укладених за результатами проведення процедури закупівлі, передбаченої ст. 13 Закону № 922, або спрощеної закупівлі та у випадках, передбачених ст. 41 і ст. 10 Закону № 922.

Аналогічну думку висловило і Мінекономіки на офіційному веб-сайті в розділі «Консультації з питань закупівель», відповідаючи на запит 976/2020.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux