Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Підсумки виконання Програми економічного і соціального розвитку Мукачівської міської територіальної громади за 2021 рік
Відділ економіки, опубліковано 14 лютого 2022 року о 17:19

Сьогодні на позачерговому засіданні виконавчого комітету Мукачівської міської ради та на позачерговій сесії Мукачівської міської ради було розглянуто питання “Про підсумки виконання Програми економічного та соціального розвитку Мукачівської міської територіальної громади за 2021 рік “.

     Програма розроблена відділом економіки спільно з виконавчими органами Мукачівської міської ради, місцевими органами виконавчої влади, враховуючи показники діяльності суб’єктів господарювання всіх галузей економіки територіальної громади.

    В кожному з розділів програми проведено аналіз виконання основних заходів та стан їх фінансування.

    Протягом 2021 року було реалізовано 35 місцевих цільових програм.     Фінансування заходів місцевих Програм проводилось відповідно до потреби та склало в сумі 278,8 млн. грн. Виконання склало - 95,11%.

За поточний рік використано коштів бюджету розвитку місцевих бюджетів по Мукачівській міській територіальній громаді на здійснення заходів із будівництва, реконструкції та капітальному ремонту об’єктів виробничої, комунікаційної та соціальної інфраструктури за об’єктами - 122,9 млн. грн.

Слід відмітити, що діяльність Мукачівської міської ради спрямовувалася на підвищення рівня надання медичних, соціальних, освітніх послуг, розбудову закладів охорони здоров’я, освіти, культури, спорту, надання адміністративних послуг, покращення матеріально-технічної бази.

В квітні 2021 року розпочав свою роботу оновлений Центр надання адміністративних послуг Мукачівської міської ради або Дія Центр.

Станом на 01.01.2022 р. в Центрі надання адміністративних послуг мешканці громади та суб’єкти господарювання мають можливість отримати 459 адміністративних послуг, що на 123 послуг більше ніж у 2020 році.

З грудня 2021 року за допомогою сервісу «Шеринг документи» забезпечується можливість отримання цифрових копій документів користувача застосунку Дія. 

Наприкінці червня відбулось відкриття оновленого СОК ДЮСШ, в якому було проведено реконструкцію бігових доріжок; трибун; спортивних залів; адміністративного корпусу; облаштовано тенісні корти; спортивні майданчики басейни з термальною та прісною водою.

Також завершені роботи по об’єкту «Реконструкція 1-го поверху хірургічного відділення під відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги КНП Мукачівська ЦРЛ”, який було включено до програми «Велике будівництво».

У 2021 році завершено роботи по наступним об’єктам: Будівництво модульних приміщень сімейного лікаря по вул. Франка Івана, 65 Р та 152 в м. Мукачево; Капітальний ремонт та благоустрій території: СШ І-ІІІ ст. № 16, ЗОШ № 13, Мукачівського ліцею № 10 в м. Мукачево; Реконструкція спортивних майданчиків та благоустрій території ЗОШ № 2 в м. Мукачево; Будівництво скверу в с. Нове Давидково Мукачівської МТГ; Будівництво скверу на перехресті вул. Морозова Миколи академіка - вул. Підгорянська у м. Мукачево та багато інших.

Тривають роботи по наступним об’єктам: Будівництво спортивного залу та благоустрій території ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 в м. Мукачево; Капітальний ремонт ЗОШ №3 по вул. Миру, 17 в м. Мукачево; Капітальний ремонт фельдшерсько-акушерського пункту в с. Шенборн Мукачівської територіальної громади; реконструкція привокзальної площі тощо.

Протягом 2021 року різних видів державної допомоги  виплачено 13 835 особам на суму 253,4 млн. грн.

    Згідно Програми додаткового соціально-медичного захисту жителів Мукачівської міської територіальної громади на 2020-2022 роки за 2021 рiк матеріальну допомогу отримали 3346 мешканців громади на суму майже 18,0 млн. грн.

Відповідно до Програми безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів на 2021 р. використано 22,8 млн. грн.

    За підсумками 2021 року обсяг реалізованої продукції підприємствами основного кола за оперативними даними склав 3 375 749,0 тис. грн. або 106 відсотків до відповідного періоду минулого року. В галузі задіяно 29 підприємств основного кола, рівень середньомісячної заробітної плати на яких у 2021 роцi склав 12 979 грн. 

    Кількість юридичних осіб в структурі Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (ЄДР) на початок року по Мукачівській міській територіальній громаді становить - 2 658 одиниць.

    На пенсійному обліку на 01 січня 2022 року по Мукачівській міській  територіальній громаді перебувало 22 373 пенсіонери, в тому числі в м. Мукачево – 16 870 пенсіонерів, серед яких 4 893 – працюючі.

    Впродовж 2021 року прийнято 10 регуляторних актів, з них Мукачівською міською радою – 5 та виконавчим комітетом Мукачівської міської ради – 5.

    За результатами проведення закупівель протягом року розпорядниками бюджетних коштів громади з використанням електронної системи закупівель PROZORRO проведено 2 628 успішних закупівель на загальну суму майже 265,5 млн. грн.,заощаджено більше 39 млн. грн.

    В листопаді 2021 року на сесії Мукачівської міської ради було затверджено перелік проєктів, в рамках Бюджету громадських ініціатив для реалізації в 2022 році, з яких 7 малі та 4 великi проєкти, орієнтовно на суму 4,6 млн грн. 

    За 2021 рік в рамках Бюджету громадських ініціатив. реаліазовано 17 проєктів на загальну суму 27,8 млн.грн. та 8 проєктів на суму 23,7 млн.грн. знаходяться на стадії реалізації. 

    Станом на 31.12.2021 року на території Мукачівської міської територіальної громади діють 111 ОСББ, в тому числі за 2021 рік створено 14 ОСББ.

    Виконавчі органи Мукачівської міської ради надалі продовжують працювати над виконанням заходів та завдань, передбачених місцевими програмами та в цілому Програмою економічного та соціального розвитку Мукачівської міської територіальної громади. 



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux