Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Спалювання сухої рослинності – небезпека для життя!
Управління міського господарства, опубліковано 24 березня 2022 року о 11:12

З настанням тепла часто доводиться бачити, як люди випалюють суху траву, очерет, чагарники, тощо. Незважаючи на те, що спалювання сухостою має сезонний характер, із року в рік масштаби пожеж та їх наслідки демонструють жахливу статистику,  оскільки такі дії несуть загрозу навколишньому середовищу та становлять небезпеку для життя людей. Випалювання рослинності також призводить до руйнації ґрунтового покриву та його збідніння. Вогонь знищує насіння й коріння трав’янистих рослин, пошкоджує нижні частини дерев і кущів та верхні частини їхнього коріння, погіршує якість ґрунтів, що призводить до зниження урожайності. При стихійному спалюванні трави вогонь може охопити великі території та спричинити знищення диких рослин і тварин. Крім того, існує загроза лісових пожеж і займання житлових будинків, а також короткого замикання, якщо поблизу проходять високовольтні лінії електропередачі. Невинні, на перший погляд, спалювання можуть призвести до масштабних пожеж, загрожувати знищенням житлових будівель та життю людей, адже на відкритій території в безвітряну погоду вогонь може розповсюджуватися зі швидкістю до 4-х кілометрів на годину, а у вітряну – до 30. Висота полум’я сягає двох метрів, а при сильному вітрі з різкими змінами напрямку та швидкості, розмір таких пожеж протягом 15-30 хвилин збільшується у 2-3 рази.

Відтак, Мукачівською районною військовою адміністрацією видано розпорядження «Про заборону спалювання сухої трави та інших рослинних залишків на території Мукачівського району», яким передбачено вжиття невідкладних заходів з метою запобігання підпалам сухої трави та інших рослинних залишків, організація проведення роз’яснювальної роботи з населенням з приводу недопущення  спалювання сухої трави, а також щодо відповідальності за вчинення таких дій в умовах воєнного стану. Також, буде організовано проведення рейдових відпрацювань з метою запобігання виникненню пожеж та притягнення до адміністративної відповідальності паліїв сухої рослинності.   

Шановні мешканці Мукачівської міської територіальної громади, у зв’язку з вищезазначеним, звертаємось до Вас з проханням, дотримуйтесь правил пожежної безпеки, відмовтесь від спалювання сухої трави та рослинних залишків! Якщо ви бачите, як інші палять суху рослинність – поясніть, чому це не слід робити.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux