Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Центральна виборча комісія закликає громадян України на тимчасово окупованих територіях утриматись від участі в анонсованих псевдореферендумах
Відділ ведення Державного реєстру виборців, опубліковано 23 вересня 2022 року о 14:13

Успіхи ЗСУ так налякали російських керманичів та колаборантів, що єдиним виходом із ситуації, яка складається, вони бачать невідкладну анексію окупованих територій, поспішне включення тимчасово контрольованих ними українських територій до складу рф. Вони сподіваються, що після оголошення намальованих результатів псевдореферендумів ЗСУ зупиняться.

Шоу, організовані російськими політтехнологами, не мають нічого спільного з референдумом, як би не називали це колаборанти та окупанти. Такі псевдореферендуми не мають нічого спільного ні з законом, ні з міжнародними стандартами, ні з процедурою, а, отже, не матимуть юридичних наслідків. Світові лідери відверто заявляють про це. Весь світ розуміє, що так звані “референдуми” на тимчасово окупованих територіях суверенної держави – це пародія, провокація та цинізм.

Центральна виборча комісія неодноразово наголошувала на цьому і вкотре заявляє про неприпустимість цих дійств та небезпеку, яку вони тягнуть за собою. Також закликаємо громадян України, які перебувають на зазначених територіях, утриматися від участі в анонсованих псевдоволевиявленнях, а особливо – в діях щодо їх організації, зокрема, роботі незаконних “виборчих комісій”.

Нагадуємо, що за участь в організації та проведенні незаконних референдумів на тимчасово окупованій території або публічні заклики до проведення таких референдумів на тимчасово окупованій території Кримінальним кодексом України (в частині п’ятій статті 111) передбачено кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Пам’ятаймо, що наші території будуть звільнені, а злочинці – покарані.

А поки продовжуємо підтримувати ЗСУ, які є найкращими спостерігачами на фейкових референдумах та дуже швидко “проголосують” за повернення тимчасово окупованих територій додому.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux