Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Юні читачки Мукачівської міської бібліотеки для дітей зібралися на дівич-паті з нагоди Міжнародного дня дівчаток
Управління освіти, культури, молоді та спорту, опубліковано 12 жовтня 2021 року о 12:11

Гарного осіннього дня  читачки-дівчатка зібралися у Мукачівській міській бібліотеці для дітейвідзначити Міжнародний день дівчаток. З нагоди свята бібліотекарі організували дівич-патті.

Присутні дізналися про історію виникнення свята та про мотивуючі книги для дівчат. Адже відомо, що  в підлітковому віці формується особистість, смаки, інтереси і захоплення. І не останню роль в цьому процесі відіграють книги.

Дівчата з захопленням ділилися своїми враженнями про улюблені книги, рекомендували один одному, на їх думку, найкращі та найпопулярніші романи, фантастику, пригоди, жахи. Розповідали про свої захоплення, зачитували вірші та, навіть,  власну казку. 

Бібліографічна довідка: 

Міжнародний день дівчаток був проголошений на 66-й ГА ООН 19 грудня 2011 року, а відзначати його почали вже в наступному, 2012. 

Ініціатором прийняття відповідної резолюції ООН була Канада. 

Мета цього Дня досить серйозна – привернути увагу світової громадськості до соціальних проблем і нерівності, з якими зіштовхуються дівчатка в усьому світі, пов'язаних безпосередньо з їхньою приналежністю до жіночої статі. 

Всесвітній день дівчат покликаний продемонструвати і знайти шляхи вирішення проблем, з якими стикаються дівчата, а також нагадати про важливість розширення їх можливостей і захисту прав. До останніх  входять можливість отримання освіти, повноцінного харчування, медичного обслуговування, соціальні права, захист від дискримінації, насильства та примусового заміжжя в дитячому віці. 

За даними ООН, у світі налічується понад 1 мільярд дівчаток у віці до 18 років. Щодня у будь-якому куточку світу вони стикаються з дискримінацією та утисками. 

Близько 30% дівчат у світі вперше вступають у шлюб до досягнення ними 18-річного віку. Частіше це явище спостерігається в країнах Південної Азії, Африки, Латинської Америки. При цьому, за останні 15 років світова спільнота домоглася значного прогресу в поліпшенні життя дівчаток. 

За оцінками ЮНЕСКО, 130 мільйонів дівчаток віком від 6 до 17 років не навчаються в школі.

Вітаємо всіх дівчаток з Міжнародним днем дівчат! 

Бажаємо кожній дівчинці здійснення її мрій! 

Нехай кожен день у житті буде барвистим та дивовижним



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux