Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Заслужений діяч мистецтв України - Володимир Волонтир випустив ще дві книги
Міська рада, опубліковано 30 серпня 2022 року о 09:47

Нещодавно у видавництві «Карпати» вийшли друком дві книги відомого українського композитора і диригента, заслуженого діяча мистецтв України, директора Мукачівської хорової школи хлопчиків та юнаків, викладача-методиста, художнього керівника і диригента Мукачівського хору хлопчиків та юнаків, члена Національної спілки композиторів України, лауреата багатьох митецьких премій, почесного громадянина міста Мукачева Володимира Волонтира - «З тобою, Україно! Пісні і хорові твори для дітей» та «Фортепіанні твори для дітей та юнацтва».

До збірника «З тобою, Україно! Пісні і хорові твори для дітей» увійшли пісні та хорові твори, які можуть виконуватися хором, вокальним ансамблем, а одноголосі - і як солоспіви. 

Тематика і зміст творів, вокально-хорові завдання доступні для дітей і класифіковані за віковими особливостями. Твори розміщені систематизовано - від одноголосся до чотириголосся. Окремим розділом виділені обробки українських народних пісень.

Збірка адресована викладачам і учням мистецьких навчальних закладів, керівникам дитячих хорових колективів, вчителям музики, студентам і викладачам вищих навчальних мистецьких закладів.

У передмові до книги митець зазначає: «Хорова музика - це мистецька стихія, поринувши в яку ми наповнюємо своє життя чудовими відчуттями гармонії, радості і переживань від спільної творчості».

«Фортепіанні твори для дітей та юнацтва» - збірка адресована дітям молодшого, середнього і старшого шкільного віку, а також для студентів вищих навчальних закладів. Цікаві за мелодики-інтонаційною і ритмічною структурою, яскравою і самобутньою гармонією, твори однозначно викличуть інтерес у юних музикантів і викладачів фортепіано, збагатять педагогічний і концертний репертуар мистецьких навчальних закладів. Твори розміщені за ступенем технічної і художньої складності: від двоголосої діатоніки до гомофонно-гармонічної і поліфонічної фактури, від одночастинного простого періоду до варіаційної і тричастинної складної форми.

Щиро вітаємо, вас, Володимир Волонтир, з виходом нових збірок! Бажаємо й надалі мати натхнення для творення!


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux