Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Як функціонуватимуть старостинські округи? Обговорювали на нараді при міському голові
Міська рада, опубліковано 19 січня 2021 року о 12:10

З 1 січня до Мукачівської міської територіальної громади приєдналися нові населенні пункти. За перспективним планом  до громади наразі входять населенні пункти Нове Давидково, Павшино, Шенборн, Лавки, Нижній Коропець, Дерцен, Доробратово, Горбок, Завидово, Залужжяя, Ромочевиця, Ключарки, Макарьово, Барбово, Негрово, Пістрялово, Форнош.

Створено 8 старостинських округів. На нараді за участі міського голови, заступників, керівників структурних підрозділів, старост, радників у селах обговорювалися питання життєдіяльності громад.

Комунікація. Міський голова ініціює прийняття на черговій сесії міськради положення про громадську раду села. Це структура, до складу якої увійдуть від 8 до 15 осіб активних мешканців села для розв'язання питань функціонування громад.

Медицина. Функціонування «первинної» медичної допомоги в приєднаних селах. Буде взято на облік мешканців, що потребують медичної допомоги, в тому числі й лікування важких недуг.

Адмінпослуги.  У всіх населених пунктах введено посади інспекторів ЦНАП, які будуть надвати адмінпослуги безпосередньо в селах. Наразі міський ЦНАП надає 336 послуг, більшість з них можна буде отримати і в селах. Міська рада вже оголошує тендер на закупівлю комп’ютерної техніки для старостинських округів

Освіта. Міська рада вже оголосила конкурс на керівників дошкільних навчальних закладів. За бюджетні кошти буде закуплено обладнання та інвентар для навчальних закладів сіл.

Дороги. Розпочалася процедура інвентаризації доріг, виготовлення технічної документації та взяття їх на баланс громади. Опісля завершення процедури міська рада матиме змогу утримувати та ремонтувати ці дороги.

Благоустрій.  До населених пунктів розпочнеться розчистка узбічь доріг, розчистка кладовищ та їх впорядкування, влаштування автобусних зупинок, вуличного освітлення.

Безпека. Наразі проходить набір в службу, трьох офіцерів вже прийнято. На черговій сесії міськради їм вже передано в користування й два позашляховики. Офіцер поліції 80-90% робочого часу поліцейський знаходитиметься в громаді. 

Також працюватимуть й відокремлені відділення в старостинських округах в Залужжі, Дерцені, Новому Давидкові.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux